poniedziałek, 25 lipca 2016

Kotlet mielony z filetów z kurczaka z papryką i ogórkiem

Nie ma to jak kotlet mielony. Każdy ma jakiś swój ulubimy. U mnie w domu podaje się mielone również na uroczystościach rodzinnych. Lubią go szczególnie dzieci. Przepisów na jego wykonanie jest bardzo dużo. Dzisiaj kotlet mielony z filetów z kurczaka z papryką i ogórkiem konserwowym. Jest bardzo dobry i  inny od tradycyjnego. 
kotlet mielony
Mielone z filetów z kurczaka z papryką i ogórkiem
Składniki:
*2-3 filetów kurczaka
*papryka czerwona
*ogórek konserwowany (2-3 szt.)
*cebula
*jajko
*pieprz
*sól
*naturalna nowalijka bez soli (Smaki Świata)
*bułka tarta
kotlet mielony
Wykonanie:
*mielimy filety
*kroimy w kosteczkę cebulę, paprykę i ogórki
* podsmażamy cebulę 
*wszystkie składniki mieszamy
*dodajemy całe jajko
*dodajemy przyprawy
*formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej a następnie smażymy 
Uwagi:
*cebulę, którą dodajemy do mięsa należy wcześniej podsmażyć i poczekać aż przestygnie
*nie możemy dodawać gorącej cebuli, ponieważ mogłaby ściąć mięso
*wybierajmy zawsze świeże mięso
*najlepiej zmielić je samemu - w myśl zasady - wiem, co jem
kotlet mielony
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz