wtorek, 19 lipca 2016

Parówki w cieście francuskim

Jakiś czas temu pokazał się na fb filmik, który prezentował sposób wykonania parówek w cieście. Przepis bardzo mi się spodobał, więc postanowiłam go dopasować do naszych domowych gustów kulinarnych. I tak powstało bardzo proste, oryginalne a przede wszystkim smaczne danie czyli parówki w cieście z warzywami i serem.
parówki w cieście


Składniki:
*opakowanie ciasta francuskiego
*10 parówek 
*cebula
*papryka
*pomidor
*por
*żółty ser
*ogórki konserwowe
*musztarda
*keczup
*żółtko jaja do posmarowania ciasta
parówki w cieście
Wykonanie:
*ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia 
* na środku ciasta układamy parówki
*smarujemy je musztardą i keczupem
*następnie układamy pokrojone warzywa: porę, cebulę, pomidora, paprykę, ogórki
*na samum końcu kładziemy starty na tarce  ser 
*po bokach nacinamy ciasto
*powstałe w ten sposób paski zwijamy w warkocz
*na koniec smarujemy ciasto żółtkiem
*pieczemy w temperaturze 170 stopni ok.  15 minut
parówki w cieście
*podajemy z keczupem lub majonezem jak kto woli
parówki w cieście
Zapraszam również na ciasto francuskie z pieczarkami.
ŻYCZĘ SMACZNEGO:)


6 komentarzy:

  1. Wyglądają smakowicie :)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. I tak też smakują. Polecam z całego serca 😊

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobilam.. zjadlam.. smakowało; ) polecam.! bardzo fajny i łatwy przepis na cos dobrego ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się bardzo 😊 U mnie ten przepis bije rekordy w statystyce. Pozdrawiam 😊

      Usuń
  4. No nie tyle przepisów na ciasto francuskie :) Dzięki wielkie :) Ja je uwielbiam :) Aha to też podkradam hi hi hi hi :) Pozdrawiam i buziaki ślę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z miłą chęcią oddaję przepis.
      Wczoraj wypróbowałam kolejne danie z ciastem francuskim. Wkrótce je opiszę.
      Pozdrowionka:)

      Usuń