wtorek, 30 sierpnia 2016

Tęczowy arbuz

Dzisiaj deser, który przyozdobi każdy stół swoją wielobarwnością. Mowa o tęczowym arbuzie. Słodkość bardzo prosta w przygotowaniu. Efekt końcowy jak dla mnie jest genialny. 

TĘCZOWY DESER

Składniki:
*4 różne kolorystycznie galaretki
*4 szklanki wody
*arbuz
galaretka


galaretka

Wykonanie:
*przecinamy na pół arbuza i wydrążamy ze środka miąższ 
*po kolei gotujemy każdą z galaretek 
*wylewamy pierwszą galaretkę - 1 warstwa
*wkładamy arbuza do lodówki i czekamy aż galaretka stężeje
*podobnie postępujemy z kolejnymi galaretkami

galaretka

 Uwagi:
*galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody
*ilość użytych galaretek zależy od wielkości zakupionego arbuza

galaretka

Serdecznie pozdrawiam i życzę udanego tygodnia:)

ps. Dziękuję wszystkim, którzy tutaj zaglądają i towarzyszą mi w moim codziennym życiu. Jeśli chcesz, to podziel się ze mną swoją opinią, doświadczeniem, pomysłem i pozostaw ślad, że tu byłeś. 

8 komentarzy: