Witajcie🍀
To już trzecia sałatka, którą chcę Wam polecić w przeciągu krótkiego czasu. Szczerze mówiąc troszkę zafiksowałam się ostatnio na ten rodzaj posiłku. Choć muszę przyznać, że właściwie od zawsze odkąd sięgnę pamięcią sałatki należały do moich ulubionych dań. Dzisiejszy przepis podobnie jak poprzednie dwa pochodzi z ulotki Biedronki. To co mnie najbardziej w nim zaskoczyło to sos przygotowany na bazie soku jabłkowego, oliwy i octu oraz koperku. Jak dla mnie dip jest wyśmienity. W zasadzie połączenie kapusty z suszonymi owocami, jabłkiem, orzechami i sosem daje bardzo ciekawy efekt smakowy. Ta sałatka wraz z mięsnymi jeżynami była moją propozycją dla naszej trzyosobowej rodzinki na kolację w Dzień Kobiet. O jeżykach napiszę w kolejnym poście.
No comments:
Post a Comment